Voetreflexmassage

Voetreflexmassage is een eenvoudige therapie. Het uitgangsprincipe is dat alle organen en lichaamsdelen door energiestromen met bepaalde reflexgebieden in de voet verbonden zijn. Door massage van de voeten kan zo een gunstige invloed worden uitgeoefend op de hele mens.

Het aanleren van de juiste techniek is erg belangrijk, het is namelijk geen ‘baat het niet dan schaadt het niet’ methode.

In veel gevallen is voetreflexmassage een zeer effectieve geneesmethode. Voetreflexmassage kan men niet uit een boekje leren, er komt meer bij kijken! De manier waarop een techniek wordt toegepast is belangrijk. De aandacht waarmee gewerkt wordt speelt een rol. Het lichamelijke én het geestelijke worden door voetreflex aangeraakt.

Een voetmassage geeft ontspanning, niet alleen in je voeten, maar in het hele lichaam. Het zorgt voor een goede doorbloeding en het stimuleert de energiestromen in het lichaam. Een voetmassage geeft je rust en laat je zelfs stilstaan ​​bij jezelf. Een voetmassage kan verzachting en weldaad geven bij symptomen als: Spanning, hoofdpijn, slapeloosheid, pijnlijke vermoeide voeten, vochtophoping in de voeten van benen, verkrampte en gespannen voeten, koude voeten en benen. Maar ook zonder klachten zorgt een voetmassage voor totale ontspanning