Praktijk Epidaurus kPNI in Lunteren

De praktijk Epidaurus ligt aan de Klomperweg 122 even buiten Lunteren. Voor informatie kunt u het formulier invullen, ik zal dan zo spoedig mogelijk contact met u op nemen.

De wachttijd is momenteel 3 weken.

Epidaurus

In de 6e eeuw wordt in Epidaurus (ongeveer 8 km buiten de stad) in Griekenland, één van de grootste gezondheidscentra uit de oudheid opgericht dat het heiligdom van Aesclepios wordt. Het centrum bestond uit een ziekenhuis, sanatorium, sportcomplex, thermische baden, tempels gebedsruimten, theater, museum en een bibliotheek.

Er werd veel aandacht gegeven aan de lichamelijke en de geestelijke gezondheid van de mens. Deze benadering van gezondheid was bijzonder en gaf goede resultaten. Dit blijkt uit het feit dat het gezondheidscentrum in Epidaurus 1000 jaar heeft bestaan.

In mijn praktijk heb ik te maken met zeer verschillende mensen, qua leeftijd, ziektebeelden en levensstijlen. Ieder mens verschilt en er is een verschil tussen inname en opname van voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen, mineralen en aminozuren: er is sprake van een zogenaamde ”biochemische uniekheid”.

Met andere woorden: hoe worden stoffen omgezet in het lichaam. Dit hangt van een aantal factoren c.q mechanismen af. “Geef 10 mensen hetzelfde eten, ze zullen er alle 10 anders op reageren. Bij het afnemen van een test zullen de waarden van alle 10 verschillend zijn. Het uniek zijn van het menselijk lichaam!”

Via de anamnese en de stemanalyse spoor ik de mogelijke oorzaak van de klachten op om via kennis van de werkingssystemen van het lichaam onderling te komen tot een effectief en zinnig behandelplan. Op basis hiervan kan een gericht voedingsadvies, bewegingsadvies, ontspanningsadvies en suppletieadvies (vitaminen, mineralen en kruiden) gegeven worden.

Wilt u meer weten of geholpen worden neem contact op. Ik ben altijd bereid om voor u het e.e.a. uit te zoeken!